3.02.020 (2) (s. 104) DfK er opdateret med nye EU-regler, så lastbiler med særligt udformet front (aerodynamisk førerhus) må overskride den tilladte længde (12,00 m).

Længden på lastområdet (ladet) må ikke overstige 10,5 m, og det skal fremgå af lastbilens fabrikationsplade, at lastbilen er i overensstemmelse med 96/53/EF Artikel 9A (kan stå på et vilkårligt EU-sprog)

Fidusen er, at der ikke er nogen regler for koblingslængde, når lastvognen er født som aerodynamisk.

Til orientering har vi kun kendskab til en ny DAF der er indregistreret som opfylder dette kriterie. Den er omtalt i næste nr. af Magasinet Danske Vognmænd.

Ud fra billedet kan i selv gætte på hvor meget længere end 16,5 m dette vogntog er. Førerhuset er 2690 mm langt – det er noget der vil noget og der er p.t. kun DAF, der er leveringsdygtige i den slags – som også er aerodynamisk, så det er lovligt.

Det er altså ikke tilstrækkeligt at det er en nyere DAF lastvogn eller lignende.

Det betyder at, hvis i trucker på Sverige – eller kører gennem Sverige, så skal i overveje at købe jeres nye trækkere som aerodynamiske med en maks. akselafstand på min 4700 mm fra første til tredje aksel. Derved kan man opnå 26 tons totalvægt på trækkeren i Sverige. Så godt som alle danske treakslede trækkere må kun veje 24 tons i Sverige i dag, fordi deres akselafstand er for lille.

 

Danmark’s første nye DAF XG 480 FT 4×2 trækker er sammen med en SCHMITZ SKO køletrailer leveret til Aarstiderne af Lastbilmægleren.
Nu med de rigtige reklamer og logo m.v.
Tjek vogntogslængden 16,5 m ++
Aerodynamisk front førerhuset er 2690 mm
*** Local Caption *** Danmark’s første nye DAF XG 480 FT 4×2 trækker er sammen med en SCHMITZ SKO køletrailer leveret til Aarstiderne af Lastbilmægleren.
Nu med de rigtige reklamer og logo m.v.
Fotograferet hos Hedensted Ladfabrik

Danmark’s første nye DAF XG 480 FT 4×2 trækker leveret til Aarstiderne af Lastbilmægleren. Samtidig er der indkøbt en ny 3-akslet Schmitz fuldelektrisk køletrailer
Tjek vogntogslængden 16,5 m ++
Aerodynamisk front førerhuset er 2690 mm
*** Local Caption *** Danmark’s første nye DAF XG leveret til Aarstiderne af Lastbilmægleren. Samtidig er der indkøbt en ny 3-akslet Schmitz fuldelektrisk køletrailer
Tjek vogntogslængden 16,5 m ++